СБУ оприлюднила інструкції, що їх отримали провокатори в селі Гряда.

 

Служба Безпеки України опублікувала інструкції, які отримали організатори провокації поблизу села Гряда, що відбулася вчора, 29 березня. 

 

За інформацією СБУ, провокативна акція на Львівщині розпочалася між 10 та 11 годиною. Тоді близько 50-70 осіб організованою групою прибули у село Гряда, після чого намагалися перекрити рух транспорту на автодорозі та палити шини.

«Акція мала тривати до 22-ої години. Також планувався силовий опір правоохоронним органам», — розповів начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

 

Учасники акції, як повідомляв Z, мали антиукраїнські плакати, написані польською та українською мовою. Серед гасел на плакатах майоріли написи: «Ні! Геноциду поляків», «Волинь у наших серцях».

 

З тексту інструкцій, які правоохоронці вилучили в організаторів учорашньої акції, випливає, що головним завданням людей було створити «картинку» для ЗМІ.

 

«Очевидно, що ця невдала провокація є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції, направленої на провокування і розпалювання міжнаціональної ворожнечі між поляками й українцями, а також маніпулювання громадською думкою в Європі», — каже Олександр Ткачук.

 

Як учора заявили правоохоронці Львівщини, серед мітингувальників не було жодного поляка. Протестувальники ж, за їх даними, отримали за свою «роботу» від 50 до 200 грн. Вісімдесят учасників акції було затримано.

30.03.2017