Верховний суд залишив комунальне приміщення УПЦ МП.

 

Верховний суд України 17 березня поставив крапку в справі Івано-Франківської міської ради проти місцевої єпархії УПЦ Московського патріархату, пише Бліц-Інфо.

 

Ще у лютому Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ щодо приміщення на вулиці Чорновола, залишивши в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області про відмову в позові виконкому Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди на це приміщення.

 

Втім, виконавчий комітет Івано-Франківської міськради подав заяву до Верховного суду України. Однак вищий судовий орган України дійшов висновку, що подана виконкомом заява є необґрунтованою й ухвалою колегії суддів Судової палати у господарських справах Верховного суду України 17 березня відмовив у допуску справи №909/932/15 до провадження Верховного суду України.

 

Таким чином, поставлено крапку в багатомісячному судовому процесі, розпочатому за ініціативою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

У липні минулого року департамент архітектури та містобудування розпочав опрацьовувати проект садочка на вулиці Чорновола, 6.

 

Раніше громада міста зверталася до міського голови з прохання забрати приміщення на вулиці В.Чорновола у церкви Московського патріархату та відкрити там дитячий садочок. Втім, служителі церкви відмолялися покидати приміщення і навіть погрожували попередньому міському голові анафемою. Пізніше в УПЦ МП обіцяли звести в Івано-Франківську дитсадок, аби зберегти за собою храм, проте не зробили цього за кілька років.

27.03.2017