Правоохоронці підтвердили, що вбивця Вороненкова воював у Нацгвардії.

 

Колишній командир батальйону "Донбас" Національної гвардії Анатолій Виногродський, який очолював добробат у час, коли там служив Павло Паршов – убивця колишнього депутата Госдуми РФ Дениса Вороненкова, охарактеризував екс-підлеглого як "ніякого бійця".

 

У коментарі ТСН Виногродський сказав, що Паршов нічим не вирізнився та не запам'ятався, хіба своєю втечею.

 

Комбат розповів, що Павло Паршов (ім'я цього чоловіка розголосив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко) був мобілізований 2015 року і служив у навчальній роті батальйону, що дислокувалася у Мелекіному під Маріуполем. "Коли він прийшов, батальйон вже не брав участі у бойових діях, тільки стояв на блокпостах. Але його рота була навчальною, вони не брали участь у таких діях", – розповів Виногродський.

 

Колишній комбат розповів, що Паршов утік зі служби і був оголошений у розшук. 2016 року його звільнили через самовільне залишення частини.

 

"Дуже багато запитань щодо цього товариша. Починаючи з того, як його вбили, закінчуючи тим, що в нього були всі документи з собою. Вихід на таку операцію у червоних кросівках – теж незрозуміло. Ані машин, ані якихось шляхів відходу", – прокоментував командир.

 

Зі слів Антона Геращенка, Павло Паршов – 28-річний мешканець Дніпра, уродженець Севастополя. Радник міністра каже, що Паршов на початку 2015 року перейшов пішки український кордон із Білоруссю, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки його закинули до України.

 

Виявилося, що Паршов перебував у розшуку з 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб.

 

Анатолій Виногродський, відповідаючи на питання про те, в який спосіб особа, котра давно перебувала у розшуку, спромоглася потрапити у батальйон Національної гвардії, поклав провину на "кадровиків" Нацгвардії, адже всіх новобранців отримували лише через гвардійське командування і не мали змоги їх обирати на власний розсуд. "Люди, які були потрібні батальйону, – їх не оформлювали по 8 місяців. А всіляку "шваль" оформляли за день-два", – нарікає колишній командир "Донбасу".

 

Павло Паршов помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем Дениса Вороненкова. Вбивця мав при собі документи, зокрема посвідки зі служби в Нацгвардії та посвідку учасника бойових дій.

 

24.03.2017