Президент доручив посилити в судах охорону.

 

Президент України Петро Порошенко доручив надати державну охорону голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку.

 

Про це президент повідомив на засіданні Ради з питань судової реформи, інформує прес-служба АП.

 

"Я прийняв рішення, щоби принаймні на час проведення конкурсу голові Вищої ради правосуддя надати державну охорону. Це позиція моя як Президента, який має забезпечити незалежність при формуванні Верховного суду", – пояснив голова держави.

 

Порошенко чекає рішучих дій від слідчих прокуратури та поліції для належного розслідування нападу на Бенедисюка.

 

Сам же голова ВРП говорив на засіданні ради про важливість ґарантування безпеки суддів, поскаржившись на те, що уряд досі не ухвалив постанови про охорону судів. З його слів, ВРП отримала понад 80 звернень щодо нападів на суддів, зокрема й у залі суду.

 

Президент підтримав цю ідею. "Якщо суди не охороняються, то можна забути про незалежність", – прокоментував Порошенко.

 

Нагадаємо, у січні суддя Святошинського районного суду Києва Сергій Дячук, котрий головує на процесі у справі про розстріли активістів Революції гідності у центрі Києва 20 лютого 2014 року, поскаржився на втручання у роботу суду. На одному з січневих засідань активісти прийшли на засідання суду у бинтах, помальованих червоною фарбою, і встрявали у суперечки з представниками обвинувачених. Вони вимагали пришвидшити процес покарання винних.

 

На початку березня активісти понад добу блокували будівлю Солом'янського суду, не даючи змоги покинути приміщення голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову.

 

22.03.2017