Суд не спромігся розглянути арешт Насірова – активісти блокували голову ДФС цілу ніч.

 

Активісти блокують голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова у будівлі Солом'янського районного суду через те, що напередодні вичерпався термін 72-годинного затримання, а суд не встиг прийняти рішення про обрання йому запобіжного заходу.

 

Громадська блокада розпочалася у неділю ввечері, за кілька годин до завершення терміну затримання – а в понеділок уранці, як повідомляє "Громадське", біля будівлі суду залишалося півсотні активістів.

 

Увесь цей час Насіров перебуває у будівлі суду. Голова ДФС, який скаржився на проблеми з недугом серця і майже весь час свого формального затримання перебував на ношах або на лікарняному ліжку, вночі дав декілька інтерв'ю.

 

"Я не збираюся нікуди діватися: я нікого не зарізав, не вбив, не задушив. Для того, щоби взяти мене під варту, потрібні законні підстави. Я не збираюся покидати Україну... Останнє, що можна робити, – це симулювати свій стан здоров'я", – з інтерв'ю "РБК".

 

У неділю, 5 березня, адвокати голови ДФС Насірова оголосили у суді клопотання про відвід судді. Згодом прес-секретарка Солом’янського районного суду Києва Яна Квітченко повідомила, що продовження розгляду справи Насірова відбудеться 6 березня, адже в неділю немає другого чергового слідчого судді, який би міг розглянути питання про відвід за клопотанням адвокатів.

 

2 березня детективи НАБУ обшукали офіс Фіскальної служби та вручили підозру голові ДФС Роману Насірову в лікарні "Феофанія". Слідчі дії проводили у кримінальному провадженні, пов’язаному з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

 

06.03.2017