Міська рада хоче допомогти підприємцям сплачувати відсотки за кредитами.

 

Сьогодні, 20 березня, в Івано-Франківську відбулися громадські слухання проекту рішення «Про затвердження Порядку надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам господарювання». Документ пропонує міським підприємцям компенсацію половини відсоткової ставки за кредитами на бізнес, інформує ГК.

 

Згідно з проектом, отримати кредитно-фінансову підтримку в гривнях від міста підприємці можуть, якщо сума кредиту не перевищує 75% від загальної суми проекту.

 

Мінімальна сума кредиту для одного позичальника – 125 тис. грн для юридичних осіб та 75 тис. грн для фізичних осіб. Максимальна ж сума – півмільйона. Термін кредитування становитиме від 6 до 24 місяців. Відсоткову ставку визначатимуть за формулою «Облікова ставка НБУ + 12 (або 13)% річних», половину цієї ставки готовий компенсовувати міський бюджет.

 

«Мета – сприяння розвитку підприємницької діяльності. Адже ставки кредитування є високими, тому і виникла думка допомагати підприємцям, компенсовувати їм половину ставки. Розроблено відповідний порядок, який включає в себе всі необхідні аспекти. Перевагу будемо надавати інноваційним проектам виробничого характеру. Всі банки нашого міста знають про цей кредит і готові з нами співпрацювати. Коштів для початку мало, але ми лише починаємо – а починати щось завжди приємно. Дешеві кредити – це основа», – розповів Володимир Устинський, заступник начальника управління економіки й інтеграційного розвитку Івано-Франківської міської ради.

 

Запропоноване рішення на найближчому засіданні сесії міськради мають розглянути депутати.

20.03.2017