Керівництво митниці намагалося відкупитися від поліції мільйоном гривень.

 

17 березня вночі оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Західного регіону затримали одного з керівників Івано-Франківської митниці ДФС, інформує прес-служба Нацполіції.

 

«Злочинна група у складі в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС України, двох його заступників та начальника митного посту намагалися надати неправомірну вигоду співробітникам Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та військової прокуратури Західного регіону», – ідеться в повідомленні.

 

У поліції розповіли, що правоохоронці задокументували численні факти хабарництва, коли митники перебували на керівних посадах Львівської митниці.

 

Коли в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС України, два його заступники та начальник митного посту зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитися з правоохоронцями, запропонувавши їм понад мільйон гривень.

 

Викритим посадовцям інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

 

На даний час проводять 19 санкціонованих обшуків.

 

У поліції також нагадали, що у січні було затримано в.о. начальника Львівської митниці ДФС України, який одержав 34 тис. грн та $4 тис. від своїх підлеглих. Гроші йому передали, аби залишитися на керівних посадах під час реформування митниці.

20.03.2017