Бондарчука звільнили під заставу.

 

Екс-директор Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук, якого затримували за запитом української прокуратури, перебуває на волі під заставою.

 

Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

 

"Бондарчук затриманий 15 березня і випущений під заставу, що передбачено британськими законами. Сплативши заставу, пан Бондарчук може спокійно пити чай з молоком до 24 березня, не покидаючи меж Лондона. Саме на цю дату – 24.03.2017 – призначене судове засідання, на якому визначать дату екстрадиційних слухань", – написала Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

У п'ятницю пообіді генпрокурор Юрій Луценко написав, що Бондарчука заарештували. Вочевидь, очільникові ГПУ йшлося про те, що екс-директор "Укрспецекспорту" був затриманий, поки йому на обрали м'який запобіжний захід.

 

Невдовзі після публікації Луценка Сергій Бондарчук виклав на своїй сторінці у Facebook знимки з закладу громадського харчування, побажавши генеральному прокуророві "смачного". "Юрію Віталійовичу, вибачте, що вітаю вас простою водою, просто я не вживаю міцних алкогольних напоїв, зараз у нас у тюрмі час обіду", – позбиткувався втікач.

 

Екс-голову "Укрспецекспорту" звинувачують у присвоєнні та розтраті майна в особливо великих розмірах. Сергій Бондарчук очолював "Укрспецекспорт" у 2005–2010 роках протягом усієї каденції Віктора Ющенка.

 

Генпрокуратура оголосила Бондарчукові про підозру в січні 2015 року. Відтоді він перебуває у розшуку. В Лондоні прохав про політичний притулок.

 

17.03.2017