Заарештовано голову "Укрспецекспорту" часів Ющенка.

 

У Лондоні взяли під арешт колишнього гендиректора Державної компанії з імпорту та експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука.

 

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Лондон перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених втікачів. Унаслідок злагодженої взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні взято під арешт ще одного «героя» України – екс-керівника «Укрспецекспорту» Сергія Бондарчука", – поінформував генпрокурор.

 

Зі слів Луценка, остаточну крапку у справі видачі Бондарчука незабаром має поставити Королівський суд. "Генпрокуратура озброїла британських партнерів переконливими аргументами для забезпечення видачі правопорушника", – запевнив очільник ГПУ.

 

Екс-голову "Укрспецекспорту" звинувачують у присвоєнні та розтраті майна в особливо великих розмірах.

 

Сергій Бондарчук очолював "Укрспецекспорт" у 2005–2010 роках протягом усієї каденції Віктора Ющенка. У 2010 році був удостоєний звання "Герой України" (отримав реноме "останнього героя" Ющенка).

 

Бондарчук був одним із небагатьох діячів, котрі залишалися з В.Ю. після його відходу з посади: у 2012 році очолив політраду партії "Наша Україна" замість Валентина Наливайченка. Втім, невдовзі політики посварилися й затіяли правову суперечку за контроль над "НУ".

 

Перед початком Революції гідності очолював ініціативу "Національний круглий стіл «Порозуміння заради європейського майбутнього»", покликану пропаґувати євроінтеґрацію.

 

Генпрокуратура оголосила Бондарчукові про підозру в січні 2015 року. Відтоді він перебуває у розшуку. В Лондоні прохав про політичний притулок.

 

17.03.2017