Депутати провели позачергове засідання сесії на площі перед облрадою.

 

Сьогодні, 14 березня, депутати Івано-Франківської облради зійшлися на площі перед облдержадміністрацією, де провели позачергове засідання сесії через затримання учасників блокади в окремих районах Донецької та Луганської областей 13 березня у Кривому Торці, що на Донеччині. Про це повідомляє Репортер.

 

Участь у засіданні взяв 61 депутат з 84-х. Були представники «Блоку Петра Порошенка», ВО «Батьківщина», «Самопомочі», ВО «Свобода», «УКРОП», «ВОЛЯ», а також позафракційні депутати.

 

Голова облради Олександр Сич зазначив – оскільки сесія відбувається не в залі з електронною системою, то голос депутата враховуватиметься, якщо той підніме руку.


Івано-Франківська облрада ухвалює звернення до Президента про відставку Арсена Авакова. Фото: Репортер
 

По черзі виступали представники кожної політичної сили. Вони одноголосно заявляли про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

«Він і його лакеї переслідують добровольців і активістів. Якщо нас не буде почуто – буде протест народу», – заявив голова фракції ВО «Свобода» в облраді Михайло Королик.

 

«Паління шин – це лише початок, продовження буде обов’язково», – сказав «укропівець» Віталій Мерінов, член обласного Штабу блокади.

 

Перед голосуванням виступили члени обласної спілки учасників АТО. З-поміж іншого, вони просили мітингувати без захоплення різних адмінбудівель: ОДА, МВС тощо.

 

Депутати ухвалили звернення до Президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. 60 проголосували «за», Олег Гончарук, голова ОДА – утримався.

 

У документі йдеться, що депутати стурбовані силовим розгоном учасників блокади торгівлі з ОРДЛО. Вони закликають владу мирно врегулювати суспільно-політичну ситуацію в Україні.

 

Депутати хочуть, аби проти учасників блокади закрили кримінальні провадження. Також вимагають відставки голови МВС України Арсена Авакова і заступника заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна.

 

«Вимагаємо визнати законодавчо російську агресію проти України війною та прийняти закон про тимчасово окуповану територію України», – додається у зверненні депутатів Івано-Франківської облради.

 

Як повідомляв Z, нині увечері відбудеться позачергове засідання сесії Львівської міської ради щодо дій влади проти учасників блокади. Також планується засідання Львівської обласної ради.

14.03.2017