Громадські активісти позбавили облраду дорогого позашляховика.

 

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» домоглися розірвання незаконного договору на придбання позашляховика для Івано-Франківської обласної ради, інформує видання «Тендер і злочин».

 

Як повідомляв Z, комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна в січні 2017 року за результатами тендера придбало автомобіль вартістю 1,05 млн грн.

 

Згідно інформації в системі «Прозорро», семимісний Toyota Highlander 2.7L Comfort 2016 року випуску повинен мати круїз-контроль, тризонний клімат-контроль, камеру заднього виду з динамічною проекцією, аудіосистему Toyota Touch 2 (радіо, СD/MP3/WMA) з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм 6.1 та 6 динаміками, подушки безпеки.

 

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» детально проаналізували цю закупівлю, виявили низку суттєвих порушень і оскаржили її.

 

«За нашим зверненням, Управління Західного офісу Держаудит Служби України вивчило всі представлені докази і встановило, що в порушення ст. 3, п. 1 ч. 2 і ч. 4 ст. 22 ЗУ "Про публічні закупівлі", тендерна документація замовника містила вимоги, що обмежували конкуренцію, і призвела до дискримінації учасників. Встановлено, що у технічних вимогах до предмету закупівлі "Тойота Хайлендер" (або еквівалент) Замовник вказав конкретну торгову марку авто, деталізовані технічні характеристики без обґрунтування.

 

Окрім того, встановлено, що договір укладено з учасником-переможцем торгів – ТОВ "Класик АВТО", який є пов’язаною особою з іншим учасником торгів. За результатом звернення даний договір розірвано», – зазначили експерти.

09.03.2017