Суд залишив на посаді директора ЦСМ Ірину Клицюк.

 

Сьогодні, 16 січня, в Івано-Франківську суд розглянув справу «Звіжинський проти МВК», відмовивши колишньому керівникові Центру сучасного мистецтва у задоволенні його позову про нібито незаконне призначення на його місце Ірини Клицюк, інформує ГК.

 

Сама Ірина Клицюк виступила у справі третьою стороною.

 

Під час засідання суд ознайомився з листоп зі спілки художників, в якому зазначено, що Ірина Клицюк виконує свої обов’язки з 2011 року, а з 2013 року допомагала в оформленні виставок та брала в них участь. У документі також відзначено інші досягнення Ірини Клицюк, премії, якими вона нагороджувалась, та міжнародні конкурси, в яких брала участь.

 

«Суд постановив: в задоволенні адміністративного позову відмовити. Апеляційну скаргу можна подати протягом десяти днів», – оголосила про рішення суддя.

 

Таке рішення суд мотивував тим, що позивач оскаржив не те рішення конкурсної комісії – адже суд не може визначати, програма якого кандидата на пост директора ЦСМ є кращою. А оскільки позивач Звіжинський оскаржував саме остаточне рішення, то йому відмовили і порадили оскаржити два попередні рішення – про склад комісії і про кандидатуру Ірини Клицюк.

 

Як повідомляв Z, конкурсна комісія міськвиконкому Івано-Франківської міськради минулого року призначила керівником ЦСМ волонтерку Ірину Клицюк, що обурило мистецькі кола міста, зокрема попереднього керівника ЦСМ, який звернувся до суду.

16.01.2017