На приміських маршрутах Тернопільської області вартість проїзду зросте на 40-50%, відповідні розрахунки перевізники подали в органи влади, розповів начальник відділу розвитку інфраструктури та з питань надзвичайних ситуацій Тернопільської РДА Андрій Кучерак, інформує Галас.

 

Проїзд у громадському транспорті вже подорожчав у Великому Глибочку та Івачеві Горішньому. Перевізники, які мають маршрут до Великих Бірок, Смиківців, Соборного, Ступок і Великих Гаїв піднімуть тарифи з 15 січня.

 

Ці приватні перевізники вже подали розрахунки, згідно з якими передбачено підняття тарифів у межах 40%, каже Андрій Кучерак.

 

«Пов’язано це з тим, що в попередніх розрахунках дизельне паливо було 16 грн, а тепер воно подорожчало майже до 23 грн. Підвищили також мінімальну зарплату. Подорожчала валюта, а запчастини коштують саме у валюті, тому ціни й на них зросли. Подорожчали мастильні матеріали. Це все призвело до того, що собівартість надання послуг збільшилася», – зазначав чиновник.

 

За його словами, кожен перевізник самостійно визначає, чи піднімати тарифи. Хто ще має запаси запчастин, той може притримати тарифи на теперішньому рівні, це переважно стосується тих, хто має два-три рейси, а ті, хто має один маршрут, змушені піднімати ціни на проїзд тепер, каже Андрій Кучерак.

13.01.2017