У міськраді хочуть збільшити зарплати персоналу садочків.

 

В Івано-Франківську міськвиконком пропонує збільшити зарплати вихователям і технічному персоналу садочків за рахунок міського бюджету, розповів міський голова Руслан Марцінків, інформує сайт міста.

 

З 1 січня за наказом Кабінету міністрів зросла заробітна платня вчителям загальноосвітніх шкіл, але рівноцінне збільшення оплати праці іншому персоналу навчальних закладів уряд не передбачив.

 

«Несправедливо, коли держава підвищує субвенцію тільки для вчителів і не передбачає вихователів та технічний персонал. Тому ми готові з коштів міського бюджету виплачувати збільшення зарплат для працівників дошкільних навчальних закладів. Відповідне рішення винесемо на сесію міської ради», - сказав Руслан Марцінків.

 

Як розповіла начальниця фінансового управління міської ради Вікторія Сусаніна, можливість підняти зарплатню працівникам дитсадків в міському бюджеті є. Планується збільшення оплати праці приблизно на 50%. Зараз важко підрахувати точну суму фінансування, проте вона буде чималою, враховуючи збільшення мінімальної зарплатні до 3200 грн.

11.01.2017