39 людей загинуло і 69 поранено внаслідок теракту в Стамбулі в новорічну ніч.

Невідомий озброєний нападник у костюмі Санта-Клауса близько першої години за місцевим часом увірвався в популярний нічний клуб Reіna а березі Босфору й почав стріляти по відвідувачах з автоматичної зброї.

 

 

Як повідомила інформаційна агенція Reuters з покликом на слова губернатора Стамбула Васіпа Шахіна, спочатку злочинець застрелив поліцейського і ще одну людину перед входом до клубу, а коли увійшов досередини, то відкрив безладний вогонь. На той момент у клубі Reіna перебувало понад 600 людей, котрі святкували Новий рік. «Це терористична атака», - сказав Шахін. 

 

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що серед загиблих – щонайменше 16 іноземних громадян. При цьому багато жертв атаки досі залишаються неідентифікованими.

 

За словами Сойлу, правоохоронні органи все ще розшукують нападника. Хоча деякі місцеві ЗМІ вже встигли повідомити, що терориста нібито ліквідовано.  Міністр оперативно спростував ці повідомлення. Він також визнав, що досі остаточно не з’ясовано, діяв терорист самостійно чи в спілці з іншими зловмисниками.

 

Тим часом прем'єр-міністр Туреччини дав розпорядження запровадити тимчасову заборону на публікації у пресі повідомлень про теракт з міркувань національної безпеки. 

01.01.2017