Завтра, 29 грудня, підприємці Тернополя та області зможуть скористатись електронною послугою державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням, повідомила координатор проекту iGov у Тернопільській області Ірина Кельнер, інформує видання 20 хвилин.

 

Послуга стала доступною ще 23 грудня, проте лише у пілотній області – Дніпропетровській. Від завтра нею можуть скористатись і тернополяни.

 

«Реєстраційні послуги для бізнесу є дуже складними у виконанні. Спочатку їх запускають в одному пілотному регіоні, яким у цьому випадку є Дніпро. Потім це розповсюджується на решту регіонів. У Тернопільській області, плануємо, ці послуги будуть запущені завтра, 29 грудня. Завтра виходить новий реліз програмного забезпечення і ми підключаємо у Тернопільській області 15 районних центрів через Центри надання адміністративних послуг, які будуть надавати всі послуги для бізнесу. Йдеться як про створення юридичної особи, так і реєстрацію та закриття ФОП.

 

Послуга направду є необхідною, адже набрали чинності законодавчі зміни щодо системи сплати податків ФОПами, днями підписані президентом. Тому багато недіючих підприємців намагаються закриватись до Нового року», – розповіла Ірина Кельнер.

 

Водночас вона зазначила, що заявки підприємців з Тернополя розглядатимуться в районах.

 

«У нас є дуже хороша співпраця на рівні обласному, а ось місто Тернопіль, на жаль, цим похвалитись не може. Чесно кажучи, ми розраховуємо на більш активну співпрацю і не можемо зрозуміти, чому є така пересторога. Міській владі абсолютно нічого не заважає надавати такі онлайн-послуги», – сказала Ірина Кельнер.

 

Перед початком користування онлайн послугою варто ознайомитися з розділом «як працює», де є детальна інформація щодо сервісу. А після подачі заявки кожному заявнику на електронну скриньку прийде лист з інструкцією про подальші дії.

28.12.2016