Правоохоронці на пенсії пікетували ГУ Нацполіції в області.

 

Під будівлею ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області зібралися кілька десятків пенсіонерів органів внутрішніх справ, які вимагають перерахунку пенсій, пише Курс.

 

Організував пікет полковник міліції запасу Володимир Лемчак. 

 

«Ми прийшли до «нашої хати», якій віддали більш як 30 років служби. Сьогодні в нас професійне свято (до 2015 р. День міліції відзначали 20 грудня, - ред.). МВС не виконує пряму функцію – подачу списків на подання пенсій. Ми хочемо негайного виконання законів, і це стосується всіх відомств, які сьогодні опинились у плачевному стані», – сказав у своєму виступі Василь Лемчак. 

 

Пікетувальники вимагають «негайно виконати постанову Кабміну і здійснити перерахунок пенсій ветеранам силових відомств, який мали зробити ще 1 січня 2016 року».

 

Окрім перерахунку, пенсіонери силових відомств вимагають не допустити підписання змін до Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби.

 

«Верховна Рада «втихаря» ухвалила законопроект 5130, в якому вносить зміну у статтю 63 Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби. Вони приймають таку зміну, що при перерахунку вказаної пенсії надається право Кабінету Міністрів у ручному режимі встановлювати коефіцієнт для кожного ветерана, усіх відомств, хто носив погони. Це значить, що сьогодні нам треба в обов'язковому порядку не допустити підписання, щоб цей законопроект не вступив у дію з 1 січня 2017 року», – сказав Василь Лемчак.

 

Організатор пікету звернувся до учасників із закликом йди до суду і вимагати перерахунку пенсій там. Пообіцяв надати весь необхідний пакет документів для позову всім охочим.

 

До пікетувальників з керівництва ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області так ніхто і не вийшов.

20.12.2016