Марцінків придумав як боротись з алкоголізмом та самогубствами.

 

Про недопрацювання у роботі з будівництва церков міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив сьогодні під час оперативної наради, коли заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк доповів про збільшення кількості п'яних водіїв та самогубств, інформує "Курс".

 

Протягом тижня патрульні поліцейські затримали 33 водіїв у стані алкогольного сп'яніння та зареєстрували 4 випадки самогубства.

 

«От нас всі критикують за кількість храмів. От я був у Бразилії, там 130 храмів на 190 тисяч людей. Каплички біля кожної хати. Ми недопрацьовуємо у цьому плані. Людина не може вдатися до самогубства, якщо вона вірить у Бога», – рокоментував Руслан Марцінків.

 

Також він запропонував Ігорю Кінашу встановити у місті хрест тверезості.

 

«От у Рожнятові поставили хрест тверезості – і там кількість алкоголіків зменшилася, бо їм стидно пити, тому що присягнули біля хреста», – додав він.

 

Під час наради в міського голови ішлося і про організацію фестивалю вертепів, який Руслан Марцінків доручив організувати так, як у Львові пампух печуть – «щоб чула вся Україна», пише "Правда".

 

«Щоб гідно було. Щоб ходили по місту і щоб було відчуття свята. Якось можуть у Львові один пампух спекти, і вся Україна про це чує.

Поки що це наші національні, християнські цінності. Цього нема за Збручем, ми повинні це давати людям. Культура має працювати. Зараз люди масово поїдуть до Франківська, маємо дати їм можливість щось побачити, щоб люди  могли лишити гроші в Франківську. Тому має бути максимальна атракція», – сказав Руслан Марцінків.

 

 

13.12.2016