Хабарник з фонду держмайна визнав свою провину.

 

Відсторонений з посади начальник регіонального відділення Фонду державного майна Зіновій Жовнір, якого у жовтні затримали на хабарі в $20 тис., визнав у суді свою провину, інформує Курс.

 

Як повідомляв Z, спочатку Зіновія Жовніра звинутили у хабарництві, проте згодом прокуратура пом’якшила обвинувачення до зловживання впливом.

 

«Обставини, які пом’якшують покарання, – це щире каяття, обтяжуючих обставин не встановлено», – сказав прокурор сьогодні під час судового засідання.

 

За пропозицією сторін обвинувачення та захисту, суд вирішив обмежитись допитом обвинуваченого та дослідженням даних, які характеризують його особу.

 

Як тільки Зіновій Жовнір почав свідчити, то розплакався, ковтнув таблетку і продовжив.

 

Він наголосив, що має погане здоров’я – лікується 10 років, а також має церковні нагороди та відзнаку за участь у Помаранчевій революції. Також він додав, що паперову фабрику, через яку він брав хабар, кілька разів виставляли на аукціон, але продати так і не змогли.

 

«Не можу збагнути, як це сталося, щиро каюся. Я дійсно обіцяв поклопотати перед керівництвом Фонду держмайна щодо зміни процедури продажу фабрики, але не мав на це повноважень», – сказав підсудний та обіцяв, що такого більше не повториться.

 

«Чистосердечно визнаю свою вину, в життю з моєї сторони такого більше не буде», – сказав він, додавши, що про зниження ціни фабрики він «просто говорив».

 

Наразі суд оголосив перерву у засіданні.

12.12.2016