НАБУ відкрило справу на «записи Онищенка».

 

Національне антикорупційне бюро України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань зведення щодо народного депутата Олександра Онищенка за статтею про одержання хабара.

 

Про це повідомив на прес-конференції заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Правоохоронці закликали депутата-втікача надати матеріали для слідства. "Ми звертаємося до Онищенка – надати всі записи, а краще приїхати, ми на вас чекаємо", – сказав Холодницький. Наразі ж правоохоронці трактують гучні заяви нардепа як бездоказні.

 

При тім слідчі готові зустрітися з Олександром Онищенком і на нейтральній території. "Ми хотіли з ним зустрітися на території України... Але для того, щоб прискорити розслідування, щоб отримати від нього записи, ми, в принципі, готові з ним зустрітися в тому місці, де буде зручно обом сторонам", – сказав директор НАБУ Артем Ситник. Холодницький додав, що правоохоронці пропонують для зустрічі Варшаву.

 

Артем Ситник підкреслив, що він трактує поведінку Онищенка як спробу політизувати кримінальну справу, в якій той фіґурує як звинувачений (справа про махінації з газом "Укргазвидобування"). "Той запис, який викладено... Фактично єдина мета цих заяв і оприлюднення цих записів – це політизація справи, в якій він фіґурує", – ствердив Ситник. "Єдине, що залишається панові Онищенку, – говорити про те, що є політична складова. Немає там політичної складової", – вважає директор НАБУ.

 

Напередодні Олександр Онищенко оприлюднив через видання Strana.ua запис своєї розмови з депутатом Олесем Довгим у Лондоні. Він стверджує, що ця розмова свідчить про спробу Адміністрації Президента через Довгого спонукати Онищенка до політичних і грошових поступок. Депутат-утікач повідомив, що має цілу течку записів з українськими політиками, у тому і з Петром Порошенком, котрі свідчать про підкуп народних депутатів. Служба безпеки України відкрила на Онищенка справу за статтею про державну зраду.

 

08.12.2016