СБУ звинувачує Онищенка у державній зраді.

 

Служба безпеки України вбачає в діях народного депутата Олександра Онищенка ознаки державної зради.

 

Про це повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

 

"Останні заяви Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, що спрямовані на шкоду суверенітету держави", – констатував Остафійчук.

 

Служба безпеки перехопила фрагменти переписки між адвокатом Онищенка Андрієм Циганковим та громадянином Д., котрі свідчать про те, що Онищенко отримав паспорт громадянина Росії, а також погодився на співпрацю з російською владою "для дестабілізації ситуації в Україні".

 

"Онищенко, який має подвійне громадянство, готує масовану інформаційну атаку на Україну у рамках стратегії, узгодженої з Кремлем", – вважають у СБУ.

 

Сам Онищенко, котрого в Україні звинувачують в організації корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", заявив, що має компромат на Петра Порошенка.

 

"У мене багато компромату на Порошенка. Тож зараз почнеться, що це рука Кремля", – сказав Онищенко у коментарі "Українській правді".

 

Напередодні видання strana.ua опублікувало статтю, в котрій розлого цитує заяви Онищенка про те, як він домовлявся з Адміністрацією президента про торгівлю голосами у парламенті. Нардеп-утікач стверджує, що записував свої переговори з Петром Порошенком на ручний годинник.

 

У коментарі "УП" Онищенко сказав: "Ви почуєте голос гаранта, щоб всі ілюзії зникли про любов до держави і України, до народу. Я два роки щільно йшов з ним і добре його знаю", – зазначив Онищенко.

 

Нардеп стверджує, що передав матеріали на Порошенка спецслужбам – але не російським, а американським.

 

01.12.2016