Вийшла друком найповніша збірка творів Джіма Моррісона.

 

До дня народження Джіма Моррісона (8 грудня лідер гурту The Doors мав би 73 роки) івано-франківське видавництво "П'яний корабель" видало найповнішу наразі збірку його творів з назвою "Американська молитва" в перекладі Мірека Боднара з ілюстраціями Кіріла Кірілова.

 

Про це повідомляє видання Kurs.if.ua.

 

До книжки входить вся поетична творчість лідера рок-групи The Doors – три збірки поезії – а також есей та кіносценарій. Видавництво навмисне не додало до збірки тексти пісень The Doors, акцентуючи на поетичному, а не музичному таланті Моррісона.

 

Як писав Z, робота над книжкою тривала близько півтора року. Майже рік книговидавці працювали над отриманням необхідних прав. "У Мірека був перекладений весь корпус текстів Моррісона, які він хотів запропонувати якомусь із українських видавництв. Але через свою скрупульозність, через знання того, як у нас роблять книжки, він наполягав на тому, що він хоче проконтролювати процес створення книжки від «А» до «Я». Тобто він казав, що сам обере для книжки ілюстратора, редактора, коректора і так далі, бо не хоче, щоб його ім'я як перекладача фіґурувало у книжці, яку буде видано абияк. На що йому відповіли: «Бажаємо Вам знайти таке видавництво». Ми посиділи, подумали і зрозуміли, що самі можемо створити таке видавництво", – розповідали видавці.

 

08.12.2016