Окремі школи області закрили на карантин.

 

Станом на 5 грудня за внутрішніми наказами директорів шкіл та начальників відділів освіти в області закрито 8 шкіл – 7 шкіл у Борщівському районі, 2 з яких у самому Борщеві, та одну школу на Гусятинщині, інформує Галас.

 

«Сьогодні ми отримали інформацію про те, що в Теребовлянському та Гусятинському районах також планують закривати школи. Проте наразі точної інформації щодо кількості закритих шкіл не маємо. Відомо, що у тернопільській школі №11 закрили один клас. Це, власне, рішення директорів шкіл і педагогічної ради, адже вони відстежують ситуацію і дивляться, чи закривати школу, чи лише окремі класи», – розповіла лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Світлана Маціпура.

 

За її словами, епідеміологи очікували ріст захворюваності на грип та ГРВІ, бо традиційно в наприкінці грудня, а також на початку січня-лютого, збільшується кількість хворих.

 

«Будемо стежити за ситуацією далі, якщо вона погіршиться, то говоритимемо про підвищення епідемічного порогу. Наразі ситуація ускладнилася, але якщо вона загостриться, то будемо оголошувати епідемію», – додала лікарка.

06.12.2016