Протягом року на ТЕС відремонтовано 11 енергоблоків.

 

ДТЕК Бурштинська ТЕС готова до роботи в морози: вже завершені планові ремонти на 11-ти енергоблоках та проведена модернізація електричного обладнання, щоб збільшити надійність роботи. Зараз в ремонті – ще один енергоблок, інформує прес-служба ДТЕК.

 

Протягом року на ремонт енергоблоків Бурштинської ТЕС було виділено 370 млн грн.

 

«Для надійного проходження ОЗП 2016/2017 на ДТЕК Бурштинській ТЕС упродовж року проведено середній ремонт енергоблоку №5 та капітальний ремонт енергоблоку №9 – завдяки яким значно покращено технічні характеристики обладнання. Так, на блоці № 9 відновлено встановлену потужність 195 МВт. На енергоблоці №5 енергетики Бурштинської ТЕС збільшили його навантажувальну здатність до 215 МВт. На обидвох енергоблоках відремонтували електрофільтри. Тож, ступінь очистки димових газів на них підвищилася й, відповідно, зменшився негативний вплив на навколишнє середовище», – ідеться в повідомленні.

 

Наразі в середньому ремонті перебуває енергоблок №8, вироблена яким електроенергія використовується для внутрішніх потреб країни. Завершення цього ремонту планується на кінець грудня.

 

Крім того, в рамках підготовки до ОЗП на електростанції виконано великий об’єм робіт з модернізації електричного обладнання вартістю понад 1,5 млн грн, що покращило надійність роботи електричного обладнання у пікові періоди навантаження, зазначили у прес-службі.

 

Також, на завершальній стадії перебувають роботи  з капітального ремонту автотрансформатора зв’язку, ремонт якого планується завершити до 22 грудня. Вартість цих робіт – 3,7 млн. грн.

 

«Наша станція  забезпечує електроенергією три західні області України – частину Львівської та Івано-Франківської та повністю Закарпатську, а також здійснює експорт до країн Євросоюзу. Тому, від надійної роботи електростанції залежить робота підприємств в цих областях та життя трьох мільйонів українців, яких ТЕС забезпечує електроенергією», – зазначив Богдан Гетьман, головний інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС.

 

У планах Бурштинської ТЕС є реконструкція енергоблоку №10, що триватиме 12 місяців.

29.11.2016