«!Fest» заплатить 50 тис. грн за отруєння людей в «Трапезній» УКУ.

 

Богдан Лозицький, який наприкінці жовтня став одним з відвідувачів «Трапезної» УКУ, які отруїлись, домігся від холдингу емоцій «!Fest» компенсації у 50 тис. грн. Про це чоловік написав на свої сторінці в мережі Facebook.

 

За його словами, усі кошти від компанії перерахують на рахунки благодійних фондів. Спочатку компанії пропонувалось вибрати один фонд зі запропонованих Богданом Лозицьким, але згодом сторони погодились, що кошти розподілять порівну.

 

«Вчора у мене відбулася зустріч із представником компанії, на якій ми абсолютно спокійно погодили те, що компанія «Фест» переведе озвучену мною суму на один із вказаних у публічному листі фондів. Компанія зробила висновки із поточної ситуації і вже робить все можливе, щоб запобігти її повторенню, а також постійно працює над покращення рівня своїх закладів»,- зазначив Богдан Лозицький.

 

«Також мені дзвонив один із співвласників компанії – Юрко Назарук. Він запропонував переказати суму в 50 тис. грн не в один із фондів мого списку, а у Фонд допомоги дітям Героїв та обмалював ситуацію, що там наразі дуже потрібні кошти. Я абсолютно розділяю бажання компанії Фест допомогти і цьому фонду, але ми домовилися, що компанія все-таки обере організацію із мого списку та перекаже кошти у нього. Там допомога потрібна не менше.

 

З другого боку, якщо Фест хоче підтримати Фонд допомоги дітям Героїв та має таку можливість, ніхто не може заборонити компанії це зробити – дійсно хороша справа»,- додав постраждалий.

 

Згодом Богдан Лозицький повідомив про остаточну домовленість із компанією «!Fest».

 

«Наразі ми прийшли до спільного знаменника з компанією, результатом чого стало переведення по 12 500 грн в кожен з озвучених в моєму публічному зверненні благодійних фондів. Загальна сума склала 50 000 грн», – написав він.

 

Ідеться про благодійні фонди «Фонд допомоги онкохворим дітям Таблеточки», українське представництво організації "Право на здоров’я" (HealthRight International), Львівський міський центр реабілітації Джерело та Спільнота підтримки людей з розумовою неповноправністю «Лярш Ковчег» Україна.

 

Як повідомляв Z, 27 жовтня після обіду в Трапезній УКУ до лікарні потрапили 8 людей з отруєнням. Згодом кількість потерпілих зросла до 18 людей.

 

25.11.2016