Місцевий суд розглядає справу росіянина, який просить статус біженця.

 

Сьогодні, 21 листопада, в адміністративному суді Івано-Франківська відбулося засідання у справі добровольця «Правого сектора» росіянина Олега Бутусіна, який подав позов проти Державної мграційної служби через відмову у наданні статусу біженця, інформує Репортер.

 

Побратими Олега Бутусіна вважають, що він має право жити в Україні. Його дружина Тетяна Бутусіна каже, що вони прагнуть, аби суд ухвалив рішення і дозволив чоловікові отримати громадянство України.

 

«Він не ворог, а герой, який бореться за нашу державу. У нас десятеро дітей, які ростуть і будуть пов’язувати своє життя з Україною. Їх батько не може бути росіянином. Я написала звернення президенту, в якому щиро просила надати українське громадянство моєму чоловікові, адже він обіцяв у цьому розібратись», – каже Тетяна Бутусіна.

 

За словами жінки, минулого року їх сім’я зустрічалась з Петром Порошенком, який пообіцяв допомогти вирішити це питання, та досі допомоги немає.

 

Спочатку Бутусін хотів отримати громадянство, а потім боровся за те, щоб отримати статус біженця.

 

«Я не сприймаю всерйоз ті погрози, що мене депортують. Я не хочу покидати територію України. Я більше року боровся на сході за незалежність цієї держави. Парадоксально те, що моя дружина та діти громадяни України, а їх батько – ні», – сказав Олег Бутусін.

 

Представник міграційної служби Наталія Цахнюк зазначає у суді, що не отримала позовну заяву та додаток до неї, тому не може належним чином захистити свої інтереси. Після ознайомлення зі справою в суді вона заявила, що відповідати має ГУ ДМС у Львівській області, адже в Івано-Франківській області немає відділу, який займається справами біженців.

 

Відповідач зазначила, що потрібно надіслати прохання у головне управління, аби ті надали відповідні документи у справі Олега Бутусіна.

 

Захисник Олега Бутусіна Володимир Бандура зазначив, що до пояснень залучать свідків, а також нададуть документи, в яких зазначається, що Бутусіна переслідували у Російській Федерації через його переконання та політичні погляди.

 

Суд надав 5 робочих днів, щоб сторони надали усі відповідні документи у справі, а наступне засідання призначене на 1 грудня.

21.11.2016