Прокуратура підозрює Михайла Смушака у зловживанні службовим становищем.

 

Правоохоронці підозрюють службових осіб департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою виконкому Івано-Франківської міської ради у зловживанні службовим становищем при закупівлі скутерів та велосипедів, ціна яких виявилася у 2,5 рази вищою від ринкової, йдеться в  ухвалі Івано-Франківського міського суду від 10 листопада 2016 року, інформують Версії.

 

За цим фактом розпочате кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 16.09.2016 року.

 

«Суд встановив, що службові особи Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, при закупівлі 4-х скутерів марки YIBEN Yb50T-10 та 6 велосипедів TREK 2016 3500 Gren у фізичної особи підприємця розтратили бюджетні кошти, здійснивши закупівлю за ціною, що у 2,5 рази перевищує наявні на ринку пропозиції. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 2 ст. 191 КК України», – зазначено в ухвалі.

 

Вартість закуплених скутерів, враховуючи ПДВ, становила 159 340 грн, велосипедів – 88 602 грн.

 

Наразі слідство встановлює, чи дійсно директор департаменту житлової політики Михайло Смушак підписував відповідні договори.

 

Раніше він вже прокоментував ціни, за якими закупили техніку.

 

«Якби не уклали договір, з мотиву, що ціна, на наш погляд, зависока, то підприємець, який запропонував найнижчу ціну, мав би усі підставити звернутися в суд та правоохоронні органи про незаконні дії з боку працівників Департаменту, або й про корупційні дії. А це кримінальна відповідальність.

 

Також, розрахована ціна не включає ПДВ, а тому уже є як мінімум на 20 % вищою. Як підсумок, участь у тендерах мають право брати усі без винятку суб’єкти господарювання, тендери проходять через систему Прозоро. Тому маємо надію, що надалі участь у закупівлях братиме якомога більше учасників, що призведе до максимальної економії бюджетних коштів і не виникатимуть подібні ситуації», – сказав Михайло Смушак.

17.11.2016