Віряни УПЦ МП оголосили піст-голодування та поскаржились Порошенку на міську владу.

 

Івано-Франківська єпархія УПЦ МП під керівництвом єпсикопа Тихона направила звернення Президенту України Петрові Порошенку щодо ситуації навколо приміщення Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська, що, за зверненням міськвиконкому і за рішенням суду, Московський патріархат має звільнити до 30 листопада.

 

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

 

«Громада храму готова відстоювати своє право молитися у Спасо-Преображенському храмі до тих пір, доки не будуть вичерпані всі засоби національного та міжнародного правосуддя. 

 

На сьогодні громада Спасо-Преображенського храму де-юре залишилась без храму, через що віруючим довелося піти на крайній крок – 52-денний піст-голодування.

 

Якщо проблему і надалі ігноруватимуть вітчизняні органи державної влади та місцевого самоврядування, ми шукатимемо підтримки в інших помісних Православних церков», – ідеться в зверненні.

 

Як повідомляв Z, 2 листопада Львівський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Івано-Франківської міськради щодо розірвання договору оренди приміщення на вул. Чорновола, 6 з Івано-Франківською єпархією УПЦ МП.

 

Проте юридичний відділ єпархії готує касаційну скаргу та відповідні звернення у міжнародні правозахисні організації, а також до помісних Православних Церков, з якими УПЦ перебуває у канонічному єднанні.

 

Приміщення, про яке йдеться, належало дитячому садочку. Єпархія отримала його в тимчасову оренду – допоки не зведе свій храм на землі, яку також їй виділила міська рада. Проте за понад 10 років єпархія до будівництва так і не взялась.

16.11.2016