Облрада виділила кошти на сучасний томограф для дитячої лікарні.

 

Івано-Франківська обласна рада виділить гроші на придбання сучасного комп’ютерного томографа для обласної дитячої лікарні. Апарат надійде в лікарню на початку 2017 року, повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook голова громадської ради при департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації, педіатр Оксана Манюх.

 

«Сьогодні мені зателефонував голова бюджетної комісії обласної ради Микола Васильвич Палійчук і повідомив надзвичайно гарну новину. В обласній дитячій лікарні буде сучасний комп'ютерний томограф! Гроші на його придбання виділені повністю! Мене аж розпирає від радості!», – написала Оксана Манюх.

 

Придбання нового томографа, за словами педіатра, означає, що дітям вчасно ставитимуть діагнози, якісно діагностуватимуть та контролюватимуть перебіг хвороби. Також це скоротить час обстеження і зекономить кошти на лікування ускладнень, що раніше не могли діагностувати.

 

«В загальному, це порятунок життя і здоров'я сотень і тисяч дітей області. А яка це допомога лікарям!», – написала педіатр.

 

За її словами, томограф встановлять у спеціально підготовленому приміщенні, надійде він в лікарню на початку 2017 року.

 

«Окремо звернуся до скептиків, які казали: це нереально в теперішній час, бо це мільйони коштів. Вам це питання з місця не зрушити, воно роками висить у повітрі. А ми спільно зрушили і досягнули позитивного результату. Якщо мета благородна, якщо ти можеш донести важливість питання до людей, які впливають на хід подій, якщо ти наполегливий і не втрачаєш віру, а йдеш вперед наперекір труднощам і не сам, а громадою, – здолаєш все!» – додала Оксана Манюх.

11.11.2016