Німеччина має намір відігравати серйознішу військову роль у світі.

Про це заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) на конференції за участю 200 вищих посадових чинів Бундесверу.

 

 

«Зміни необхідні. Ізоляція і самообмеження не вирішать проблеми, з якими ми стикаємося в світі, в Європі і тут, в нашій країні. Німеччина готова брати на себе більше відповідальності. Це правильний шлях, але він вимагає величезних витрат часу і грошей», – процитувала інформаційна аґенція Reuters слова німецького міністра. Вона зазначила, що Німеччина готова відігравати активнішу роль у військово-технічній співпраці у Європі.

 

При тому фон дер Ляєн вказала на необхідність протистояти аґресивним діям Росії, на необхідність зміцнення європейської співпраці в царині безпеки. «Європейська Унія, з її 500 мільйонами громадян, 1,5 мільйона військовослужбовців і сукупним річним військовим бюджетом в понад 200 мільярдів євро, поки що далека від реалізації свого потенціалу в цій царині. Мова не йде про конкуренцію з НАТО, яке докладає всіх зусиль для зміцнення своєї оборони на східних кордонах Альянсу з метою протистояти нарощуванню військової потужності Росії. Однак Європі потрібні нові структури, здатні оперативно реагувати на різноманітні виклики», – зазначила керівниця німецького військового відомства.

 

Урсула фон дер Ляйен нагадала, що Міністерство фінансів Німеччини погодилося до 2020 року збільшити витрати на оборону загалом на 10 мільярдів євро, які будуть витрачені на закупівлю озброєнь і нарощування особового складу. 

18.10.2016