Кремль підтвердив участь президента Росії Володимира Путіна у зустрічі лідерів "нормандської четвірки", запланованої на 19 жовтня у Берліні.

 

Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, інформує ria.ru

 

"Буде вечірня, така навіть не одноденна, а вечірня робоча поїздка", – описав Пєсков.

 

За словами Пєскова, ввечері у понеділок, а також вранці у вівторок помічники голів держави зробили велику роботу, аби вдалося домовитися про зустріч лідерів. Раніше Володимир Путін казав, що дасть згоду лише на предметні перемовини, котрі би давали сподівання на прогрес у мінському процесі.

 

Між тим, Петро Порошенко, перебуваючи з візитом у Норвегії, сказав, що не очікує значного прориву на запланованих переговорах. "У нас немає завищених очікувань від цієї зустрічі", – прокоментував президент на спільній з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг прес-конференції в Осло, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Порошенко заявив, що сьогодні важливо зупинити російську агресію в Україні, змусити Росію вивести свої війська і зброю зі Сходу України, а також повернути контроль над українським кордоном.

 

"У нас не внутрішній конфлікт, у нас російська окупація, російська агресія проти незалежної суверенної держави Україна, в центрі Європи у ХХ столітті", – обурився Порошенко.

 

18.10.2016