Німеччина прийняла на лікування Володимира Жемчугова.

 

Українець Володимир Жемчугов, звільнений у вересні з полону бойовиків, прибув до Німеччини на лікування.

 

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

 

"Володимир Жемчугов з дружиною прибув у Кьольн: у понеділок стартує інтенсивне обстеження в клініці університету", – написав Мельник на своїй сторінці у twitter.

 

Представник України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко поінформувала, що німецькі медики насамперед намагатимуться відновити Володимирові зір.

 

"Починається лікування. Дай Боже, щоб Володі хоч трохи відновили зір – це найважливіше на цьому етапі лікування", – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

 

Раніше Володимир Жемчугов сказав, що медики розробляють для нього довготривалий курс лікування. "У мене дуже важкі травми. Я практично втратив зір. У мене дуже мало шансів його відновити, але треба намагатися, і при тому робити це закордоном. Ще у мене осколкове поранення живота, грижа. Тобто другий етап – це лікування внутрішніх органів. Третій етап – це протези для рук... Четвертий етап – це барабанна перетинка. І ще багато дрібних проблем по тілу", – сказав Жемчугов у інтерв'ю "Українській правді".

 

Володимира Жемчугова звільнили з полону у вересні. Він майже рік пробув у неволі бойовиків. Екстремісти називали його небезпечним диверсантом і не зважали на те, що чоловік втратив зір і мав ампутовані кисті рук.

 

Жемчугов отримав травми вкінці вересня 2015 року, коли підірвався на вибуховому пристрої ("розтяжці"). Вже після звільнення він зізнався, що в той час виконував партизанське завдання.

 

"Підірвався на міні. Не буду приховувати, що опинився в полі не просто так – був на бойовому завданні. На окупованій бойовиками території давно діють партизанські загони. Я перебував в одному з них", – розповів Жемчугов у інтерв'ю газеті "Факти".

 

17.10.2016