Голова облради: Якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то...

 

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс закликав центральну владу розширити владні та фінансові можливості Закарпаття, а торкаючись теми "експериментальних" бюджетних траншів на фінансування доріг, випалив: "Якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує".

 

Про це Рівіс (до речі, депутат від Блоку Петра Порошенка) говорив в інтерв'ю телеканалу "Тиса-1". Частину стенограми цієї розмови опублікувала прес-служба обласної ради.

 

"Закарпатська обласна рада чи не на на кожному пленарному засіданні приймає звернення до Міністерства інфраструктури і безпосередньо до прем’єр-міністра, і до Верховної Ради про те, щоб Закарпаття включили в експеримент, згідно якого кошти з перевиконань надходжень від митниці йшли на розбудову наших доріг... Якщо Закарпаття завжди вважалося воротами в Європу, то незрозуміло: Україна розвернулася, аби не йти в Європу?" – обурився Рівіс.

 

Голова обласної ради поінформував, що з уряду приходять відписки, а чиновники "гріють мені вуха". "Скажіть мені, яка повага до керівництва області у заступника міністра, безпосередньо міністра і прем’єр-міністра, з огляду на такі відповіді? І потім вони ображаються, коли закарпатські депутати приймають звернення, які трошки жорстко звучать, ніж ті, які вони звикли отримувати", – сказав "маршалок".

 

Михайло Рівіс також обурився, що центр зволікає з виділенням коштів, передбачених для Закарпаття на цей-таки рік. "Ви знаєте, серце болить на це дивитися. Таке враження, що чиновники у Києві народилися в Маямі…У горах вже сніг випав, то як можна освоїти всі кошти, основна частина яких має вкластися саме у ремонт доріг в гірських умовах", – зазначив голова облради.

 

Нагадаємо, 5 квітня Закарпатська обласна рада схвалила звернення до президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради, в якому порушила питання про "спеціальну самоврядну адміністративну територію Закарпаття". У початковому варіанті проекту була згадка про референдум 1991 року на тему автономізації реґіону.

 

12.10.2016