Президент ПАРЄ закликав повернути Росію на асамблею.

 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аґрамунт наполягає на поверненні до пленарної зали представників Росії.

 

Про це він заявив, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, повідомляє "Європейська правда".

 

"Ситуація, коли Росія відсутня на асамблеї, не на користь нікому – ні Росії, ні асамблеї, ні комусь з інших 46 країн", – вважає Аґрамунт.

 

Спікер поскаржився на опір окремих сил, які виступають проти зняття обмежень з РФ. "Ви знаєте, що я вчинив кроки для відновлення стосунків з РФ. Я робив це відкрито, повідомляючи про це керівників груп. Я часто бачив, що деякі групи заважають діалогу, але ми маємо йти вперед. Виключення будь-кого з наших обговорень не допомагає на шляху до прогресу", – зауважив політик.

 

Аґрамунт сказав, що він і надалі працюватиме над поверненням Росії, та закликав інших політиків підтримати його. "Ми домовилися, що керівники політичних груп обговорять цю ситуацію. Я хотів би, щоби ми всі обговорили це питання", – зазначив він.

 

Аґрамунт "підсолодив" свою заяву тим, що країни ПАРЄ і надалі мусять говорити про порушення з боку РФ. "Діалог не повинен підривати наші принципи", – заявив він.

 

10.10.2016