FIFA-2018: Збірна України ремісувала з Туреччиною – 2:2.

 

Національна збірна команда України з футболу зіграла внічию із командою Туреччини з рахунком 2:2 у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року у Коньї.

 

Вже зі стартового свистка команда Туреччини погнала вперед, переповідає хід гри Федерація футболу України. Але стартова активність тривала недовго, і українці захопили контроль над м’ячем, продемонструвавши нові тактичні перебудови у національній команді від тренерського штабу Андрія Шевченка. Високий пресинг ледь не дався взнаки вже на 6-й хвилині, коли Зінченко обікрав у центрі поля Туфана – захисники заблокували спробу удару від Ярмоленка, а добивання від Зінченка було надто слабким.

 

Українці продовжили шукати шляхи до воріт Бабаджана, і воротар ще двічі був змушений демонструвати реакцію після двох спроб дальніх ударів Коноплянки. Вже незабаром уболівальники побачили два голи від Ярмоленка та Кравця. Спочатку Артем "заробив" пенальті, а Ярмоленко його реалізував. А за три хвилини вже Андрій віддав борг своєму товаришу, скинувши м’яч під удар Кравцю – і той не залишив шансів голкіперу.

 

Міг Артем і поховати інтригу у матчі на 41-й хвилині, але форвард не скористався відмінною навісною передачею Зінченка, пробивши з 7 метрів вище воріт. Натомість турки свого домоглися: не зважаючи на те, що ворота П'ятова залишалися без загроз у перші 45 хвилин, та вже в компенсований арбітром час суперники збірної України результативно розіграли кутовий удар. Удар головою Туфана – й 1:2.

 

Кравець мав іще одну чудову нагоду відзначитися вже після перерви. Після комбінації "у стінку" з Коноплянкою Артем влучив м'ячем у голкіпера, а відтак куля вцілила у поперечину. Щоправда, каркас воріт одного разу допоміг і нашій команді. На 67-й хвилині П'ятов ледве дістав удар Мора.

 

Напруга наростала ближче до кінцівки поєдинку. На 80-й хвилині арбітр несподівано угледів порушення правил з боку нашого футболіста у власному штрафному. Чалханоглу, який врятував команд від поразки у Хорватії минулого туру, зробив те ж саме і цього разу – П'ятов не вгадав напрямок польоту м’яча.

 

Фінальний свисток арбітра застав в атаках саме команду Фатіха Теріма, яка відчула, що їй до снаги навіть спробувати вирвати перемогу у протистоянні. Але – реміс.

 

"Україна показала хороший рівень футболу. Хотілося, щоб після рахунку 2:0, він був кращим. Але турки мобілізувалися після голу «в роздягальню», це дуже допомогло їм морально. Вони стали більше використовувати фланги, де у суперників з'явилася перевага, а в останні 10 хвилин хлопці не могли пресингувати опонентів. Десь нашій команді не вистачило сил", – прокоментував гру тренер команди Андрій Шевченко.

 

07.10.2016