Олег Гончарук та Олег Синютка потрапили до рейтингу «довгожителів» серед голів ОДА.

 

Олег Гончарук, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, та Олег Синютка, голова Львівської ОДА, є дними з небагатьох керівників, які протримались на своїх посадах від 2014-го року у той час, як в деяких областях очільники змінювались по кілька разів. Слово і діло проаналізувало їхню роботу.

 

Так, Олег Гончарук виконав 56% своїх обіцянок на посаді, що дозволило йому посісти 3-тє місце в рейтингу голів ОДА. Основними своїми досягненнями він поки що може вважати створення системи громадського контролю, що стежить за станом доріг в області, надання маршрутного транспорту Верховинському району та передбачення коштів на ремонт Городенківської лікарні в 2015 році. Невиконаних обіцянок в Олега Гончарука лише 5. Серед них – провалені терміни добудови фортифікаційних споруд на території Костянтинівського району Донецької області та невидача родинам загиблих учасників АТО земельних ділянок під забудову на території курортного села Поляниця.

 

Інший західноукраїнський керманич – Олег Синютка – посів у рейтингу 11  місце, адже виконав 37% від обіцяного. Усього він дав 54 обіцянки, з яких наразі втілив у життя 20, 26 – у процесі виконання, а 8 – не виконані. Найкраще Олег Синютка працює в галузі інфраструктури – тут ним виконано понад половину заявленої роботи – 57%, в освіті справи виокнані рівно на половину, в охороні здоров’я – на 45%, а обіцянки в галузі національної безпеки та соціального захисту виконані лише на третину – 33%.


 

Лідером рейтингу в Україні став Юрій Ткаченко – керманич Черкащини, який був призначений ще до обрання Президентом Петра Порошенка і досі залишається на посаді. Юрій Ткаченко, згідно з аналізом, виконав 70% своїх зобов’язань.

 

Серед голів ОДА, що були призначені у 2014 році та продовжують працювати, також є голова Волині Володимир Гунчик, Полтавщини – Валерій Головко, Кіровоградщини – Сергій Кузьменко.

 

Найчастіше змінювалися голови ОДА в Запорізькій і Луганській областях – чотири рази з моменту інавгурації Порошенка.

28.09.2016