РФ підтвердила "наркотичний" інтерес до українців.

 

Міністерство внутрішніх справ Росії повідомило про те, що від початку 2016 року в Росії за розповсюдження синтетичних наркотиків затримали 70 громадян України.

 

Таку заяву зробив начальник управління з контролю за обігом наркотиків МВС РФ Андрій Храпов, повідомляє tass.ru.

 

"На території України шукають вербувальників, і тим, хто відповідає вимогам, дають інструктаж і переправляють до Росії", – заявив чиновник.

 

Російська міліція цілковито покладає відповідальність на український бік, стверджуючи, що саме в нашій державі "наркодилери" отримують інструкції, а також "явки" та інформацію про точки збуту.

 

У липні Міністерство закордонних справ України застерегло громадян України від відвідин Росії, закликавши реально оцінювати наявні ризики та загрози та ретельно зважувати потребу у здійсненні подорожей. МЗС констатувало істотне збільшення випадків, коли українців безпідставно затримують у РФ. Зокрема, почастішали випадки затримань громадян, серед особистих речей яких нібито виявили наркотичні речовини.

 

МЗС також поінформувало про практику втягнення українців у злочинну діяльність із незаконного перевезення наркотичних речовин "шляхом надання пропозицій про працевлаштування експедиторами для доставки товару до країн ближнього зарубіжжя". "Упродовж останнього часу до МЗС неодноразово надходили звернення членів родин експедиторів-громадян України про арешт їх рідних у Російській Федерації за звинуваченням у незаконному ввезенні на територію РФ наркотичних речовин у відправленнях, які вони перевозили", – інформувало МЗС у липні.

 

27.09.2016