Morituri te salutant

Колись з такими вигуками йшли зустрічати смерть ґладіатори. Тепер смерть виглядає набагато простішою, а вишуканість удару ґладіусом в кадик замінив постріл дев'ятиміліметровим калібром у бік черепної коробки.

 

«Оплот» тижня

 

 

Навіть вбивство людини часом виглядає смішно. Припинення роботи мозку якогось гомо сапієнса має будити сум або невдоволення, але коли на той світ спроваджують рафінованого покидька, то це нормально.

 

Отож 19 вересня в Підмосков'ї кілер розстріляв двох людей, одним з яких виявився лідер харківської терористичної організації «Оплот» і противник Євромайдану Євген Жилін. Вбивство сталося в ресторані «Вєтєрок» на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області.

 

В такий спосіб ще раз стало зрозуміло, що абревіатура ЧМО (чєловєк московской області) має абсолютно правильне підґрунтя.

 

Про подробиці відстрілу Жиліна багато говорив лише радник голови МВС Зорян Шкіряк. У вбитого були дуже складні стосунки з харківським міським головою Кернесом. «Тут може бути кілька варіантів. По-перше, безумовно, Жилін є фіґурантом в тому числі і замаху на Кернеса. В тому, що у них були, м'яко кажучи, складні стосунки, жодних сумнівів немає. Останнім часом вони ворогували, і виключати версію "харківського сліду" також не можна», — заявив Шкіряк.

 

Дотепна версія, викладена радником міністра, може бути кавальчиком сценарію для якоїсь комедії.

 

Отруєння тижня

 

 

Росія не є комфортним місцем для проживання громадян України. Навіть ті громадяни, які Україну не дуже поважають, у Росії живуть недовго. Поки на Рубльовці стріляли в Жиліна, у Воронежі вмирали батьки Ігоря Венедиктовича Плотницького. Цей суб'єкт створив щось, що називається «Луганська народна республіка». Розуму йому вистачило ще й на вивезення своїх предків до Російської Федерації. Предки у РФ з'їли грибів.

 

Іноді такі дрібниці роблять хвилину гомеричного реготу для мешканців Слов'янська чи Боярки.

 

Дума тижня


 

Парламент у Росії називається Державною Думою, що передбачає наявність місця, яким думають, у людей, які там засідають. Іноді до Державної Думи відбуваються вибори, які потім мають летальні наслідки. Останні вибори у цю структуру стали приводом для закриття законодавчого органу, бо відбувалися вони, крім всього іншого, і на незаконно окупованій території сусідньої держави.

 

Коли в Гаазі під час суду у громадян РФ запитають «Для чого ви вбили Росію?», вони будуть говорити якісь глупства у стилі Путіна або Жириновського.

 

Смерть тижня

 

 

Реформована в поліцію міліція викликала багато претензій. Після загибелі двох правоохоронців у Дніпрі претензій до реформованих стане менше. Дивно, але для того, щоб стати доброю людиною, у нашій країні треба всього лиш загинути.

 

Історія з вбитими поліціянтами матиме розвиток. Колись про це напишуть дисертації. Про людей, які піймали кулі, писатимуть юристи, про тих, хто зараз белькає язиком і в соцмережах вживає неадекватну лексику, згадають психіатри.

 

26.09.2016