ФСБ спробувала завербувати українського волонтера.

 

Федеральна служба безпеки Росії вчинила спробу схилити до негласної співпраці українського волонтера.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

Пригода трапилася, коли чоловік, мешканець Луганщини, намагався перетнути українсько-російський кордон у пункті пропуску "Ровеньки" (Білгородська область РФ) – він їхав до Росії у приватних справах. Прикордонні служби затримали українця на декілька годин, а пізніше намагалися завербувати. Чоловік вдав, що погодився на співпрацю, і його відпустили. По поверненні в Україну відразу зв'язався із СБУ.

 

Служба безпеки України стверджує, що випадки, коли спецслужби РФ намагаються використовувати українців для розвідувальної мети, є непоодинокими, при тім доходить навіть до застосування насильницьких методів впливу.

 

"Згідно зі ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада карається позбавленням волі строком до 15 років. Разом з тим, громадянин України, який не вчинив на виконання злочинного завдання іноземної спецслужби жодних дій і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання, звільняється від кримінальної відповідальності", – зазначили в СБУ. 

 

14.09.2016