Полонений росіянин видав інформацію про кадрових офіцерів РФ в ОРДіЛО.

 

Українські сили затримали біля села Широка Балка, що між Торецьком і Горлівкою, військовика-громадянина Росії.

 

Як повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, москвич Денис Сидоров здався в полон 9 вересня, а відтак надав інформацію про присутність та діяльність кадрових російських військовослужбовців иа штатних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях.Донбасу.

 

Зокрема, вказав, що на командних посадах у 3-тій окремій мотострілецькій бригаді (номенклатура – руху екстремістськго руху "ДНР") перебувають лише кадрові офіцери ЗС РФ; підтвердив, що в серпні на посаду командира бригади прибув полковник ЗС РФ Олексій Бєрдніков; повідомив, що до штабу часто приїжджають російські офіцери штатного підрозділу протиповітряної оборони ЗС РФ та впізнав на знимках кількох офіцерів зі східного військового округу ЗС РФ.

 

Поліція Донеччини повідомила про те, що бойовик потрапив у полон, коли в стані сильного алкогольного сп’яніння вийшов до позицій Збройних сил України. Найманець був у військовій формі зразка ЗС РФ та мав із собою дві осколкові гранати.

 

Сидоров перебував на Донбасі від початку 2015 року, брав участь у нападі на Дебальцеве. "Захищати «русскій мір» у чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав’язана режимом, скільки жага до наживи", – зазначили у поліції. Раніше росіянин проходив військову службу у Чечні, має 10 років досвіду роботи у московському карному розшуку. Належить до націоналістичних угруповань та футбольних хуліганів.

 

12.09.2016