Шеф Пентагону закинув Москві руйнування світового порядку.

Виступаючи перед студентами Оксфордського університету у Великій Британії, міністр оборони США Ештон Картер (Ashton Carter) запевнив, що Вашинґтон протистоятиме спробам підірвати ґлобальну безпеку.

 

 

«Ми не шукаємо ворога в особі Росії. Але ми будемо захищати наших союзників, принциповий світовий порядок і позитивне майбутнє, яке він принесе нам усім», – процитував телеканал CNS-News слова Картера на зустрічі зі студентами.

 

З його слів, дії Росії ґрунтуються на помилкових амбіціях і безпідставних страхах. Шеф Пентагону звинуватив Москву в порушенні територіальної цілісності України і Грузії, в «непрофесійній поведінці» в космосі й кіберпросторі, а також у «брязканні ядерною зброєю».

 

«Ми будемо протистояти спробам підірвати нашу загальну безпеку і не маємо наміру іґнорувати спроби втручатися в наші демократичні процеси», – заявив Ештон Картер.

 

І додав, що США і Велика Британія хотіли б тісніше співпрацювати з Росією. «Але в той час , коли двері для співпраці залишаються відкритими, США вживає рішучих і збалансованих заходів для стримування російської аґресії проти наших союзників», – зазначив голова американського військового відомства.

 

Картер наголосив, що Сполученим Штатам не доводилося вдаватися до заходів стримування в Східній Європі вже понад 25 років. «На жаль, тепер ми змушені це робити. Саме тому США зміцнює свою стримуючу позицію тут, у Європі», – розповів він.

07.09.2016