«Вчорашнє» і «позавчорашнє»

Навіть не жінкам не варто викидати мешти, які вийшли з моди. Колись їх можна буде поміняти на капелюх, який також немодний. Вторинна сировина іноді має що сказати.

 

Looser тижня

 

 

Для Дональда Трампа, який претендує стати президентом Сполучених Штатів, робив трамплін Пол Манафорт. Про Трампа може говорити тільки Лесь Подерв'янський, а про Манафорта казатимуть люди, що мають за пазухою Beretta.  Вони матимуть, крім того, теку з дослідження діяльності згаданого пана, але поки що публіка обмежується відсутністю продукції Fabbrica d'Armi Pietro Gardone й оголошує, що громадянин Сполучених Штатів Америки працював в Україні. Тепер це тавро. Можна працювати в Судані, на Філіппінах чи в Ґвінеї, але для політтехнолога давати консультації українському політичному бомонду — це як продавати банани папуасам. І констатація того, що американські детективи наразі вивчають, чи використовувались американські ж компанії і фінансова система у здійсненні можливої корупційної діяльності екс-президента Віктора Януковича, не є найбільшою інтриґою. У сценарії чоловіка, якого привели десять років тому в Україну, є керівник Podesta Group Тоні Подеста — брат Джона Подести, голови виборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Це «Санта-Барбара» і всі джеймси бонди разом взяті.
 

Реанімація тижня

 

 

Коли згадують про Віктора Януковича, то завжди робиться смішно. Про іронію не розуміє тільки сам Віктор Федорович. Якогось чуда він виявив бажання говорити з правоохоронним органами країни, якою, з його ж таки слів, оволоділа хунта.

 

Своєю чергою, зі слів адвоката Януковича, Віталія Сердюка, екс-президент зажадав від Генпрокуратури провести одночасний допит його і президента України Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, міського голови Києва Віталія Кличка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших посадових осіб, яких прокуратура викликала для свідчень у справі Майдану. При тому Сердюк зазначив, що Янукович готовий дати очну ставку в режимі відеоконференції. Інформація про те, що в ГПУ Янукович нікого не цікавить, була цікавою для тих, хто не має стосунку ні до першої, ні до другого.

 

Після кокетування Януковича Генеральна прокуратура визначила для себе, що він не дуже бандит, а просто громадянин, який має трохи обмежитися у пересуванні.

 «Інформація, яку розповсюдили деякі ЗМІ про відмову Генеральної прокуратури України екс-президенту Віктору Януковичу в очній ставці з президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими посадовими особами, не відповідає дійсності», — сказали в ГПУ.

 

Порошенко та «інші високопосадові особи» мали б дістати поганий настрій від рішення Віктора Федоровича і його адвокатів.

 

Розшуки тижня

 

 

Хто пам'ятає про Ставицького, Табачника чи Каськіва? Правоохоронні органи нагадують про свої інтереси. Згаданих громадян шукали і знайшли.

 

Наприклад, про людину, яка колись опікувалася паливно-енергетичним комплексом, чинний Генеральний прокурор сказав так:

«Головне питання у нас було щодо колишнього міністра енергетики уряду Януковича пана Ставицького, який прийняв в Ізраїлі прізвище Розенберг. За матеріалами нашої справи, ми підозрюємо його у незаконному виділенні землі під резиденцію державної мафії — "Межигір'я". Збитки склали близько 50 мільйонів доларів. Ставицький оформляв всі темні оборудки. Ми спочатку подали в Ізраїлі документи для оголошення йому підозри, а в червні — документи на його екстрадицію. Через МЗС я з колеґами обговорював робочі моменти в цьому процесі. Ми були б згодні і з тим, щоб суд проходив в Ізраїлі. Але це занадто клопітка справа з викликом свідків та іншими юридичними процедурами».

 

Юрій Луценко, який тепер виконує роль генпрокурора, сам собою є особистістю, на яку б молилися режисери від since fiction. Луценко може бути андроїдом, просто дроїдом, скайвокерами в усіх поколіннях. В контексті зацікавленості Юрія Віталійовича міністрами часів Януковича пасувало б згадати не Спілберґа з Лукасом й усіляких фантастичних героїв, а доброго О.Генрі та його королів і капусту. О.Генрі вигадав Анчурію, там жили босоногі креоли і білошкірі шахраї. В краях, де існує такий прекрасний рай, впіймали Владислава Каськіва (ще одне позавчорашнє прізвище), і то з Панами (Анчурію так іноді називають), який керував в Україні інвестиційною політикою.

 

Якби О.Генрі воскрес, то, побачивши Каськіва, вмер би ще раз.

 

Президент тижня

 

 

«Я б його (Крим) не здав, це точно. Це не була проблема зброї і збройного конфлікту. Це була проблема політичного рішення. Тому, коли порівнюють чисельність армії, кількість градів і танків, в тому числі і в Криму, то я думаю, що це не має ніякого відношення до вреґулювання тодішньої ситуації на півострові», — сказав екс-президент України Віктор Ющенко.

 

Коментувати слововиверження людини, що любить бджіл, марна справа. Але маємо нагоду зазначити, що у процесі мінських перемовин може з'явитися ще один оратор, який нічого не віддасть.

 

23.08.2016