Абсурд не ходить у відпустку

Альберт Ейнштейн мав цілковиту рацію, коли сумнівався у безмежності всесвіту, але був переконаний, що людська глупота кордонів не має. І, на жаль, ця основна проблема існування людства іґнорує вихідні та вакації, глупота завжди при ділі.

 

 

Провокація тижня

 

Неправильно однозначно стверджувати, що будь-яким наслідком діяльності росіян є танк. Іноді у них, справді, в результаті важких подвигів у результаті виходить Т-34, але переважно все закінчується скандалом у палаті №6. На описаний в Антона Чехова заклад росіяни перетворили Крим, де реґулярно стаються халепи, варті уваги психіатрів. Сценарій останньої почався з того, що поблизу КПП «Армянськ» внаслідок двох інцидентів російські військовики застосували зброю. В обох випадках вони перебували в стані алкогольного сп'яніння. Потім виявилося, що між собою нетверезу дуель влаштували «зелені погони» (російські прикордонники) з «зеленими чоловічками» (звичайні російські військовослужбовці). Колись з цього зробили б оду, де брали б участь Пушкін з Лермонтовим, а тепер російська пропаґанда вирішила, що п'яна стрілянина пасує для використання у боротьбі з Україною. Замість Дантеса і Мартинова росіяни придумали українську диверсійну групу, зробили про це сюжет, який транслювали на телебаченні, і у висновку вирішили, що «хунта» запхала свої мацаки в «ісконно рускій Крим».

 

Потім до російської макамбри долучилися українські спеціалісти. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький почав пояснювати своє бачення того, що відбулося. «Основна причина — те, що ці підрозділи не змогли своєчасно ідентифікувати один одного за принципом свій-чужий, на що був з однієї й іншої сторони відкритий вогонь на ураження», — заявив Скібіцький щодо російських навчань зі стрілянини. Те, що росіяни затримали якихось людей і кваліфікують їх українськими диверсантами, Скібіцький прокоментував так: «Це громадяни України, патріоти, але вони не співробітники ГУ розвідки Міністерства оборони України». Все це могло би бути смішно.

 

 

Розірвання тижня

 

Напевно, руханка у Криму стала причиною збудження російського прем'єр-міністра Дмитра Медвєдєва. Чоловік, який міг би стати персонажем Muppet-Show, сказав: «Одним з можливих варіантів жорсткої відповіді може стати розрив дипломатичних відносин. У Москві цей варіант опрацьовують. Однак останнє слово залишається за главою держави, який ухвалить рішення на підставі зібраних даних».

 

Виявилося, що в Росії права рука не знає про те, що робить рука ліва, а вуха взагалі живуть автономно. Через якийсь час міністр закордонних справ тієї самої Росії Сергій Лавров поділився своїм враженням від того, що відбулося: «Я не думаю, що ми зараз перебуваємо в ситуації, коли хтось зацікавлений у розриві дипломатичних відносин, це крайній захід. Мені здається, що зараз головне не піддаватися емоціям, не впадати в якісь екстремальні варіанти дій, а стримано і концентровано забезпечити стабілізацію обстановки».

 

Росіяни, крім танка Т-34, вміють робити ще ідіотів. Зрозуміти це решті світу — важко.

 

 

Борці тижня

 

«Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив про порушення кримінальних проваджень проти співробітників Генпрокуратури через викрадення двох працівників НАБУ», — з такої фрази можна було б починати містерію або історію хвороби. Насправді все не так смішно і страшно. В країні відбувається контроль за корупцією. Контролюють корупцію персони, які люблять фільми за участю Чака Норріса, тобто з банальним сюжетом і великою кількістю активного використання власних і чужих кінцівок.

 

Карлос Рей Норріс-молодший міг би застрелитися з базуки, якби взнав, що в Україні відбуваються бої між правозахисними організаціями. А якби «техаський рейнджер» мав інформацію про те, що, крім НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, МВС, з корупцією в Україні тепер боротиметься ще й Національне аґентство з питань запобігання корупції (НАЗК), то він би попросив Голлівуд переїхати в Ромни, Сумської області.

 

 

Суддя тижня

 

Канікули робилися влітку, бо ще з часів давніх римлян розумні люди вирахували саме цей час як найбільш правильний для розмноження інфекцій. Тепер констатуємо, що восени і навесні хворіють на інфлюенцу, взимку замерзають від неправильної температури, а влітку таки є інфекція ідіотизму. Пійманого на хабарі суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса до криміналу притягнути не можуть, бо керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький визнав, що Чаус не може бути затриманий і взятий під варту через недоторканність суддів. В САП висловили надію на скликання позачергового засідання Верховної Ради для позбавлення Чауса суддівського імунітету.

 

Чаус уже ввійшов в історію, бо мав слоїк, де запхнув багато зелених папірців, але тепер він має шанс стати не Буратіно, а Колобком. Той персонаж не чекав, коли виросте дерево з монетами на Полі Чудес, він тікав від усіляких охочих до смаколиків.

 

15.08.2016