Той час, коли потрібен дуст

Заборонений давно тому препарат, яким нищили тарганів, блощиць та іншу гидоту, треба витягати до експлуатації. Використовувати — не обов'язково, але під рукою мати варто.

 

Переляк тижня

 

 

Поки аеропорт «Бориспіль» розміщений за кілька кілометрів від столиці України, поки до нього їздитимуть єдиною в Україні нормально асфальтованою дорогою, доти в різних терміналах цього транспортного вузла відповідні органи лапатимуть осіб, які їм цікаві.

 

Минулого тижня піймався не такий вже карп, але і не найменший карась. Олександр Єфремов був свого часу головою фракції Партії реґіонів, багато говорив про те, про що говорити не варто, і, як виявилося, досі грів свої різні частини тіла в Україні. Раптово Олександрові Сергійовичу приспіло вилетіти до сина, який мешкає у Відні. Забаганку зіпсули працівники Генеральної прокуратури, які згадали, що Єфремов не є законослухняним громадянином. Єфремова затримали, і сталося це вдруге. Коли його затримали попереднього разу, то чоловік вийшов на волю без великих проблем, бо інкримінували йому «національну ворожнечу», а з таким самим успіхом Чикатилові можна було інкримінувати безквитковий проїзд.

 

Колишній розпорядник Луганщини буде лакмусовим папірцем для діяльності Генерального прокурора Юрія Луценка.

 

Сказав тижня

 

 

«Я не можу озвучувати зараз список обвинувачених у справі Сергія Курченка. Нам доручили і ми це зробимо. До 1 вересня цей список збільшиться у кілька разів. І повірте мені, там будуть досить дивні прізвища», — сказав Матіос.

 

Брат письменниці, яка є народним депутатом, вміє інтриґувати, бо він передасть багато дуже цікавих справ слідству. Пан Анатолій розповідав вже про стрільця через шибу в Генпрокуратуру, тепер трошки мовчить про перспективи майбутніх дій. Говорить тільки про те, що: «Вбивство адвоката Грабовського розкрито. У понеділок, 1 серпня, ми передамо матеріали адвокатам і двом підозрюваним для ознайомлення та передачі обвинувального акта до суду. Я обіцяв надати суспільству повну картину причин, наслідків, замовників цього злочину. В силу об'єктивних причин це затягнулося». Військовий прокурор має стосунок до вбивства адвоката, як кіт до перила. Але, може, простіше розуміти військового прокурора як нового політичного діяча?

 

Росіяни тижня

 

 

Так вийшло, що вийшов час перебування на своєму посту посла Росії в Україні. Посол Росії в Україні є ідіомою, яку зрозуміє не кожен. Проте Михайло Зурабов, напевно, щось зробив для тих, хто його сюди послав. Тепер це робитиме інша людина, яку дуже сильно пов'язують з компетентними органами. Поки буде новий посол, то новонавернені росіяни в Криму можуть тішитися, що вони таки навернені, бо Крим долучили до південного федерального округу. Тепер Сімферополь і Алушта будуть такими самими, як Еліста, тобто стануть ближчими до Каспійського моря. Воно, кажуть, також не надто негарне. Зрештою, Зурабов у тому контексті може розповісти більше.

 

Штраф тижня

 

 

Деякі ідеї чинної влади можна читати, як твори О.Генрі — легкі, дотепні й доцільні. Виявилося, що  Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому вигляді. Сьомого липня Верховна Рада ухвалила зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, збільшивши втричі штрафи за кермування в нетверезому стані. Відповідно до закону, за кермування в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом ліків передбачено штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10 200 гривень) і позбавлення права кермування на один рік.

 

У попередній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за кермування в нетверезому стані передбачався штраф 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 гривень).

 

Повторне протягом року кермування в нетверезому стані карається штрафом 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20 400 гривень) і позбавленням права кермування на 3 роки.

 

За вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліціянта, перед здійсненням медогляду, передбачено штраф розміром 1 200 неоподатковуваних мінімумів (20 400 гривень) і позбавлення права кермування на 3 роки або адміністративний арешт на 15 діб.

 

Тут не треба дусту. Треба, щоб люди, які відрізняються від тарганів кількістю кінцівок, іноді думали, що вони роблять.

 

01.08.2016