Обласна прокуратура судиться з ДП «Укрспирт» за воду.

 

Сьогодні, 29 липня, відбулось підготовче засідання Господарського суду Київської області за позовом прокуратури Львівської області до державного підприємства «Укрспирт» щодо стягнення з останнього 33 млн грн за нелегальний видобуток води, розповіла начальник відділу організації позовної роботи та виконання судових рішень прокуратури  Львівської області Галина Кіра, передає Zaxid.net.

 

«Укрспирт» нелегально видобув 700 кубометрів прісної води на території Сокальського району. Це порушення встановила обласна екологічна інспекція під час планової перевірки. Також екологи призначили експертизу, яка і вирахувала розмір завданих збитків.

 

«Такі порушники як «Укрспирт» не хочуть ні платити за ліцензію, ні дотримуватись екологічних норм та правил безпеки. Тому без жодної дозвільної документації копають свердловини і використовують державні надра, а потім в звичайних мешканців в криницях зникає вода та виникають різного роду екологічні катастрофи», – зазначила Галина Кіра.

 

За словами представниці обласної прокуратури, «Укрспирт» вже не вперше вдається до подібних порушень.

 

«Ми кілька разів вигравали в «Укрспирту» подібні справи. Зокрема минулого року за аналогічне порушення в Городоцькому районі це підприємство було покаране на 20 млн грн. Також минулоріч ми відсудили 14 мільйонів у ПрАТ «Галичина». Ми напрацьовуємо судову практику, аби надалі було простіше карати винуватих у подібних порушеннях», - сказала Галина Кіра.

 

У ДП «Укрспирт» ситуацію наразі не прокоментували.

29.07.2016