Група злочинців, що обкрадала церкви, може сісти за ґрати на 12 років.

 

На Львівщині судитимуть злочинне угрупування, що обкрадало церкви. Слідство довело, що зловмисники в період з жовтня 2015 до лютого 2016 року вчинили 26 крадіжок з релігійних споруд, повідомили в прес-службі прокуратури області.

 

«4-ро учасників організованої злочинної групи ретельно готувалися до злочинів, шукали віддалені церкви у сільській місцевості. Вламувалися у культові споруди за допомогою засобів та знарядь, якими відчиняли вікна та двері. З церков вони крали гроші, церковні атрибути, побутову техніку, а отримані гроші витрачали на власні потреби.

 

Організатор групи підшуковував такі церкви в інтернеті, проводив розвідку місця скоєння злочину, виписував їх координати та місце розташування на листки, які після крадіжок спалював, або інколи занотовував на своєму мобільному телефоні. Після цього телефонував до виконавців, давав вказівки щодо місця зустрічі, розплановував дії співучасників перед скоєнням кожного нового злочину, сам також брав участь у крадіжках. Викрадені гроші та цінності зберігав у себе, після чого розподіляв їх серед учасників організованої групи», – ідеться у повідомленні.

 

Зловмисників вдалось викрити та затримати: зараз організатор та двоє учасників організованої групи, серед яких один неповнолітній, перебувають під вартою. Четвертий сплатив заставу, визначену судом.

 

Обвинувальні акти стосовно них скерували до суду. Підозрюваним загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

19.07.2016