На Тернопільщині пограбували три храми УГКЦ та один римо-католицький.

 

На Тернопільщині тиждень тому, у ніч на 21 березня пограбували одразу три церкви – у селах Рожиськ, Оріховець та Турівка, поблизу Підволочиська. Грабіжники викрали благодійні внески вірян, понад 15 тисяч гривень, повідомили «Тернополяни».

 

Фото https://poglyad.te.ua

 

Як розповіла очевидиця Леся Лукашевич, уранці 21 березня відчинила церкву у Турівці о 9:00 і побачила безлад: усе було перекидане, відтак подзвонила до священника, який живе в сусідньому селі.

 

Отець Іван Паславський викликав правоохоронців, ті приїхали з кінологами і провели слідчо-оперативні дії. Усі три села, де обікрали храми, знаходяться поряд.

 

За словами отця Івана, в храмах Рожиська та Оріховця виламали в одній церкві двері, і іншій – вікно, залізли і забрали благодійні внески вірян.

 

За попередніми даними, злодії забрали тільки гроші. В Оріховці орієнтовно 10 тисяч гривень, а з храму в Рожиську – орієнтовно 5 тисяч гривень. Крадіїв розшукують.

 

Тим часом сьогодні, 29 березня, тернопільські правоохоронці повідомили, що встановили особу зловмисника, причетного до крадіжки з римокатолицького храму у Підволочиську.

 

Фото www.facebook.com/gynp.ternopil

 

До поліцейських звернувся священник і повідомив про те, що із храму зникли печатка та ноутбук. З’ясовуючи обставини крадіжки, поліцейські встановили, що напередодні священник прихистив чоловіка, котрий не мав де жити. Зі слів отця, незнайомець деякий час допомагав йому на парафії, проте одного дня зник, а разом з ним - ноутбук та церковна печатка.

 

Правоохоронці встановили, що речі викрав 47-річний житель Житомирської області. Зловмисник у скоєному зізнався, повідомив, що крадені речі продав на ринку у Вінниці. Досудове розслідування триває.

29.03.2021