Казахстан закликав Росію дозволити транзит стратегічних українських товарів.

 

Уряд Республіки Казахстан скерував запит до російського уряду щодо розгляду можливості транзиту по території РФ низки стратегічно важливих товарів, котрі прямують із України.

 

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заступника голови правління Національної палати підприємців (НПП) Казахстану "Атамекен" Дані Жунусову.

 

Зокрема, за словами Жунусової, до цієї категорії товарів входять винятково промислові товари, від яких критично залежить технологічний процес казахстанського виробництва, а не товари продовольчого призначення, які більшою мірою перебувають у російському санкційному списку.

 

Разом з тим, як зазначила заступник голови правління НВП, рішення російської сторони за підсумками розгляду звернення не гарантує безперешкодний проїзд товарів, відтак вона звернулася до казахстанських підприємців з проханням самостійно оцінювати ризики і фінансові витрати залежно від ситуації.

 

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України закликало ЄС та Казахстан вимагати від Російської Федерації скасування обмежень на транзит українських товарів.

 

08.07.2016