Майже рік в області відзначатимуть день народження Леся Курбаса.

 

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про відзначення 130-річчя від дня народження театрального діяча Леся Курбаса. У документі йдеться про заходи протягом 2017-го року та у січні 2018-го. Про це повідомили в прес-службі ТОДА.

 

Так, 25 лютого 2017 року заплановано провести урочисту академію, присвячену 130-річчю від дня народження Леся Курбаса та 30-річчю з часу заснування обласного меморіального музею-садиби Леся Курбаса у селі Старий Скалат Підволочиського району.

 

У бібліотеках і музеях області відбудуться тематичні книжково-ілюстративні, фотодокументальні виставки, інші культурно-просвітні заходи.

 

Для школярів області організують екскурсійні поїздки у меморіальний музей-садибу Леся Курбаса  (с. Старий Скалат Підволочиського району ) та до Копичинського музею театрального мистецтва Тернопільщини (м. Копичинці Гусятинського району).

 

Крім того, Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» у січні 2018-го року буде присвячений 130-річчю від дня народження Леся Курбаса.

 

Лесь Курбас – режисер, актор, драматург, перекладач, організатор і перший керівник «Тернопільських театральних вечорів», відомий не лише в Україні, а й поза її межами.

01.07.2016