Майже 80% мешканців 4-х районів області – безробітні.

 

78% працездатного населення Козівського району не отримують заробітної плати і жодних доходів, принаймні, «на папері». Така ж ситуація в Монастирському, Підгаєцькому та Борщівському районах, повідомив керівник фіскальної служби області Ігор Комендат, передає 0352.ua.

 

За 1-й квартал 2016 року заробітну плату в області отримували лише 200 тис. найманих працівників або 37% працездатного віку.

 

«Є певні об’єктивні сторони такої ситуації. Зокрема, в області висока питома вага бюджетних установ, в яких протягом останнього року внаслідок оптимізації структури бачимо значне скорочення чисельності працівників, що і вплинуло на загальну картину. Але зрозуміло, що значна частина вивільнених працівників не може ніде не працювати», – переконаний Ігор Комендат.

 

Як свідчать статистичні дані, 50 % працездатного населення Тернопільщини не отримує доходів.

 

«Я не враховую тут того, що частина людей перебуває на заробітках. Але навіть із врахуванням заробітчан це нереальна цифра», – вважає фіскал.

 

За його словами, найгірша ситуація у Козівському районі (78% працездатного населення не отримують заробітної плати), Монастириському (76%), Борщівському і Підгаєцькому (по 74%).

 

Проте як вирішити проблему в Тернопільській облдержадміністрації не знають.

30.06.2016